verveling corona

Verveling? Wie heeft daar tijd voor?

Tips om je huis te verlaten, vanuit de luie stoel

Het Coronavirus raast over de aarde, mensen blijven zo veel mogelijk thuis. We leven in een andere wereld. Het is zoeken naar manieren om onze tijd in te delen of misschien juist te vullen. Voor wie Netflix helemaal heeft uitgespeeld en alle bestaande hobby’s zat is, zochten wij naar manieren om de tijd te doden en de geest te prikkelen. Onze top vijf is ook nog leuk voor de periode na coronaquarantaine (2xwoordwaarde).

1. Ontsnappen

Speel online een escaperoom, bijvoorbeeld op deverlorenherinnering.nl (gratis of voor een donatie) of het Nederlandse webescaperoom.weebly.com. Nog beter, bouw er zelf een! Dat kan in de garage of een aparte kamer in huis, maar je kunt ook in het hele huis een heleboel raadsels aan elkaar schakelen en kleine kistjes vergrendelen met slotjes. Kijk voor ideeën op YouTube bij Willem Wever en Het Klokhuis.

2. Ga op reis

Alle afleveringen van Floortje naar het einde van de wereld gekeken? Verlaat het huis digitaal met deze bijzondere virtuele bestemmingen:

3. Schrijven en lezen

Interview ouders, grootouders, ooms of tantes. Schrijf hun verhalen op zodat ze niet verloren gaan. Of neem ze op en maak er een audioboek van. Volwassenen leren zo hun familie beter kennen en voor kinderen kan het een manier zijn om te leren over ‘vroeger’. En het is weer eens wat anders dan gewoon beeldbellen!

Tips voor vragen vind je onder andere op: yory.nl/vragenlijst-familie-interview
Ook zijn er kant-en-klare boeken om in te vullen, zoals de reeks ‘Vertel Eens’ van Elma van Vliet.

Wil je liever lezen dan schrijven? De bibliotheek biedt honderd gratis e-boeken via de app ThuisBieb. Ook De Digitale Bibliotheek van de Nederlandse Letteren heeft gratis aanbod: dbnl.nl

4. Coronaknutselen

Staat de hele garage vol met oud papier en karton? Met een middag (of twee) ben je er vanaf: bouw een millennium Falcon! Rafael van Epic Cardboard Props laat je zien hoe dat moet op
youtube.com/watch?v=ahuqRg5Ih34
Nog meer knutselen voor gevorderden, ontwerp en bouw je eigen polygonale hertenhoofd via sellfy.com/p/gMrJ/ of volg op YouTube: Mini Gear, “mythbuster” Adam Savage’s One Day Build en Awesome Builds.

5. Leer iets ‘nutteloos’

Als je het echt allemaal niet meer weet? Leer eens iets volkomen nutteloos, maar doe dat perfect en verbaas je vrienden. Bijvoorbeeld:

  • Leer de Tung Twista rap van Mista Tung Twista uit je hoofd
    youtube.com/watch?v=XOYKRN-hGQM
  • Perfectioneer een TikTok Dance Challenge.
  • Ga beatboxen. Beginnerstip: zeg heel snel ‘poffertje kappertje’ achter elkaar en je bent al een heel eind. Heb je een iPhone? Vraag Siri om te beatboxen.
  • Leer schrijven met je zwakke hand.
  • Word vingervlug voor één perfecte goocheltruc.
  • Los de Rubik’s kubus op.
  • Onthoud alle albums van jouw favoriete artiest in chronologische volgorde.

Heb jij nog tips? Deel ze met ons via redactie-magazine@mensa.nl


Geplaatst

in

door

Tags: