Boek: How to be everything, Emilie Wapnick

How to Be Everything: A Guide for Those Who (Still) Don't Know What They Want to Be When They Grow UpHow to Be Everything: A Guide for Those Who (Still) Don’t Know What They Want to Be When They Grow Up by Emilie Wapnick

Wat wil ik later worden als ik groot ben? Menig volwassen mensaal stelt zich deze vraag nog steeds, omdat zijn of haar loopbaan tot nu toe meer op een kronkelwilg lijkt dan op een doelgericht pad. Voor het geval het label ‘hoogbegaafd’ je er nog niet van heeft kunnen overtuigen dat je niet gek bent, is er goed nieuws: misschien ben je een multipotentialite! Wapnick beschrijft op vrolijke toon de uitdagingen en kracht van mensen die niet voor één beroep kunnen kiezen. Al is de maatschappij ingesteld op mensen met één functietitel, niet of juist heel veel kiezen mag ook, en Wapnick geeft je tips hoe je dit moet aanpakken. Ben je meer het Einsteintype, met een acceptabele baan en heel veel persoonlijke projectjes ernaast, of een feniks die zichzelf om de paar jaar opnieuw uitvindt? Hoe solliciteer je op een functie waarin je geen ervaring hebt, en hoe zorg je voor genoeg focus om wel iets uit je handen te krijgen?

Het boek is jeugdig geschreven, wat mensen zal aanspreken die aan het begin van hun carrière staan, van wie de ouders nog vragen wat ze nou wíllen met hun leven. Ook voor de oudere multipotentialite is het heerlijk je te herkennen in de veelzijdigheid. De lezer wordt door de enthousiaste stijl direct opgenomen in de club. Ook als de tips à la Getting things done niet nieuw voor je zijn, maakt het gevoel van herkenning het boek het lezen waard. Een compacte energy booster, waarna je weer blij kunt zijn met je diverse zelf.

View all my reviews


Geplaatst

in

door