Boek: Hoogbegaafde volwassenen, Noks Nauta en Rianne van de Ven

Hoogbegaafde volwassenen, zet je gaven intelligent en positief inHoogbegaafde volwassenen, zet je gaven intelligent en positief in by Noks Nauta

Menig mensaal weet dat het leven van een hoogbegaafde niet altijd over rozen gaat. Zeker als je op latere leeftijd ontdekt dat je hoogbegaafd bent, kun je met veel vragen zitten over welke eigenaardigheden te wijten zijn aan je hoogbegaafdheid en hoe je ermee omgaat. Het boek benoemt deze vragen en beantwoordt ze waar mogelijk met feiten en adviezen. Hierbij wordt veelvuldig verwezen naar wetenschappelijk onderzoek en interviews met hoogbegaafde volwassenen.

Wat opvalt, is de zorgvuldigheid van de formuleringen. Als een bewering niet gestaafd kan worden door goed uitgevoerd wetenschappelijk onderzoek, wordt dit voorbehoud uitgebreid benoemd. Dat maakt het boek prettig correct, wat heerlijk is voor de perfectionistische hoogbegaafde, maar ook wat tam en onuitgesproken. De inzichten zijn niet schokkend, maar kunnen erg nuttig zijn voor de ‘beginnend hoogbegaafde’ die net aan zijn ontdekkingsreis begonnen is. Een aanrader voor als je het gevoel hebt vast te lopen in je werk of in je sociale leven, en wilt weten hoe andere hoogbegaafden hiermee omgaan.

View all my reviews


Geplaatst

in

door